Maatschappelijk ondernemen

Therapeutisch Centrum Lunteren is zich bewust van de rol die wij innemen in de maatschappij, binnen ons vakgebied èn in het dorp Lunteren. Om die reden proberen wij op al deze vlakken ons steentje bij te dragen. Enkele voorbeelden.

We zijn al sinds 2010 stagepraktijk van de HAN in Nijmegen. In die rol hebben we bijna continu een student fysiotherapie in onze praktijk rondlopen die van ons het vak leert. Tom, Hans, Marcella, Pieter en Geke begeleiden deze studenten. Dit kost tijd en moeite, vraagt soms ook wel eens geduld van onze patiënten, maar levert altijd veel voldoening op. Daarnaast zien we het als deel van ons vak en een goede investering van tijd en energie om bij te dragen aan de opleiding van nieuwe therapeuten.

Enkele collega’s zijn actief betrokken bij het ROF Gelderse Vallei (regionale organisatie fysiotherapie), een samenwerkingsverband tussen fysiotherapeuten in de regio en het ziekenhuis de Gelderse Vallei. Pieter is bestuurslid van het ROF geweest en is medeoprichter van het schoudernetwerk van het ROF, waar hij nu in het bestuur zit. Tom Adding is voorzitter van het knie- en heupnetwerk. Geke is medeoprichter en bestuurslid van het oncologienetwerk / palliatieve zorg. Hans is lid van het COPD netwerk en Barbara van het Dm2 netwerk. Marcella is lid van zowel het schouder- als het VKB netwerk. Yi van het knie/heup netwerk en het CVRM netwerk.

In het dorp Lunteren zijn wij al tientallen jaren sponsor van de tennisclub TCL, VV Lunteren en DOS volleybal Lunteren. We sponsoren elk jaar het rondje om de Koepel, adverteren in de Lunterse Krant en verzorgen een maandelijkse column in die krant. De Wegwies mag ook op onze ondersteuning rekenen. Daarnaast zijn wij vaak bereid om andere, lokale, initiatieven te steunen.

We proberen zoveel als mogelijk onze producten of diensten bij Lunterse bedrijven af te nemen. Onze website, reclamemateriaal en ons drukwerk zijn enkele voorbeelden hiervan. Ook de lokale Horeca steunen wij graag.

Het sportspreekuur van Marcella brengen we graag naar de sporters toe. Dit bieden wij aan bij Well actief Fitness of in Ut Sporthuus, beide op de maandagavond. Zo kunnen de sporters van Lunteren laagdrempelig vragen stellen over hun blessure.

Uiteraard zamelen we ons afval gescheiden in. De handdoekjes en (papieren) bekertjes worden met oud papier opgehaald. Plastic en restafval houden we apart.