Medische trainingstherapie

Bent u herstellende van een klacht? Wilt u werken aan een betere conditie? Wilt u krachttrainen of trainen om fitter te worden? Of heeft u na een behandelperiode bij de fysiotherapeut de behoefte om uw reeds behaalde resultaten te onderhouden of zelfs nog te verbeteren? Het kan allemaal bij Therapeutisch Centrum Lunteren. Door één of twee keer per week te trainen volgens een individueel oefenprogramma neemt de lichaamsconditie en de daaraan gekoppelde belastbaarheid toe. Hoe groter de belastbaarheid, hoe kleiner de kans op (terugkerende) klachten of blessures. Bij Therapeutisch Centrum Lunteren kunt u, aansluitend aan uw fysiotherapeutische behandeling, uw conditie verbeteren.U traint bij ons volgens een op het lijf geschreven oefenprogramma. Indien u aansluitend aan uw fysiotherapeutische behandelingen instroomt is het programma u reeds bekend.

Indicaties
Indicaties om u in te schrijven voor medische trainingstherapie kunnen heel varierend zijn. U kunt denken aan:

 • Nek- en rugklachten
 • Whiplash
 • Oude sportblessures
 • Klachten n.a.v. eerdere operaties
 • Longproblematiek
 • Hart- en vaatklachten
 • Overgewicht

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen waarom u onder professionele begeleiding wilt gaan sporten. U kunt altijd informeren bij ons centrum of uw reden om in te schrijven past bij de medische trainingstherapie die wij u kunnen bieden. Als u voor het eerst komt zullen wij een intakegesprek houden. Hierin zullen wij uw trainingsniveau, uw trainingsdoel en eventuele belemmeringen voor training bepalen. Wanneer tijdens deze intake blijkt dat er reden is voor nader onderzoek zullen wij een afspraak met u maken voor een fysiotherapeutisch onderzoek. Indien er nader fysiotherapeutisch onderzoek moet worden gedaan voorafgaand aan de training zal daarvoor het basistarief voor een fysiotherapeutische behandeling worden gerekend. Op dit moment geven wij medische trainingstherapie op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond en op maandag- woensdag- en vrijdagochtend. Op maandag, dinsdag en donderdag zijn er in ieder geval twee trainingsgroepen waar gedurende een uur getraind kan worden. U kunt zelf aangeven of u 1 of 2 keer per week wil trainen. De groepen bestaan maximaal uit 10 personen die verschillende vormen van training beoefenen. Tijdens deze uren is er altijd deskundige begeleiding van één van onze fysiotherapeuten. Gedurende de training krijgt u duidelijke uitleg van de oefeningen. De fysiotherapeut observeert, corrigeert en past zo nodig het trainingsprogramma aan. Wij hebben voor deze medische trainingstherapie een abonnementsprijs vastgesteld van € 88,- voor twee maanden, (1 x per week) en € 176,- voor twee maanden 2 x per week.

Gebruiksadviezen oefenzaal
Voor een prettig gebruik van de oefenzaal hebben wij de volgende adviezen voor u:

 • Draag makkelijk zittende kleding
 • Bij voorkeur binnensportschoenen dragen
 • Eigen handdoek meenemen
 • Na gebruik van toestellen/ materialen de contactoppervlakken graag reinigen
 • Na het gebruik van het squatrack de schijven van de halterstang verwijderen
 • Na afloop uw oefenschema weer opbergen in de betreffende map

Hebt u vragen of wilt u zich aanmelden voor de MTT? Neem dan contact met ons op via 0318-487004 of mail naar info@fysiotcl.nl
Ook kunt u het formulier invullen op de contactpagina, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Trainingstijden

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag

11.00-12.00 

08.30-09.30
09.30-10.30
11.00-12.00

9.00-10.00

18.00-19.00
19.00-20.00
18.00-19.00
19.00-20.00
19.00-20.00