Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut begeleidt sporters die een blessure of aandoening hebben en graag weer op het oorspronkelijke sportniveau willen komen. De sportfysiotherapeut richt zich, naast het behandelen van de blessure, ook op het onderhouden van de conditie van de belastbare lichaamsdelen. Door middel van advies en verschillende behandelmogelijkheden, zoals sportspecifieke trainingsprogramma’s, mobiliserende technieken en taping/braces, begeleidt de sportfysiotherapeut u weer naar uw oorspronkelijke sportniveau. Naast het behandelen van blessures, is preventie ook een belangrijk onderdeel van de sportfysiotherapie. Door voorlichting, trainingsadviezen en en/ of training kunnen blessures worden voorkomen worden. Sportfysiotherapie is zowel voor de recreatieve sporter als voor topsporters en van jong tot oud. Ook als u niet bekend bent met sport, maar hier graag mee wilt beginnen, dan kan de sportfysiotherapeut u hierin begeleiden.

Samenwerking
De sportfysiotherapeut werkt samen met de sportverenigingen in Lunteren. Om u als sporter zo snel mogelijk weer in uw sportspecifieke situatie te laten trainen is het goed te overleggen met uw trainer, om zo te komen tot een aangepast trainingsschema.   In “Ut Sporthuus” en “WellActief Beweeg en adviescentrum” in Lunteren, wordt wekelijks een sportspreekuur verzorgd door de sportfysiotherapeut. Deze zijn beide op de maandagavond. Kijk voor meer informatie hierover elders op deze website of neem contact met ons op.
Vanuit sportcentrum Papendal is een netwerk opgezet van sportartsen en sportfysiotherapeuten om sporters snel bij de juiste behandelaar te krijgen. Marcella Meijer is bij dit netwerk aangesloten. Kijk hiervoor op www.sportzorg.nl

Verwijzing en vergoeding
U kunt zowel met als zonder verwijzing van de huisarts of specialist bij de sportfysiotherapeut terecht. Sportfysiotherapie wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Kwaliteit
De sportfysiotherapeut heeft na de studie fysiotherapie een opleiding tot sportfysiotherapie gevolgd. De erkende sportfysiotherapeut is geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Nederlandse Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). De Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS) is een onderdeel van het KNGF. Om te voldoen aan de registratie- en herregistratievoorwaarden, is het volgen van bij- en nascholing verplicht.  

Marcella Meijer is onze gespecialiseerde sportfysiotherapeut