Zorgverzekering 2023

Geen contract in 2023
Wij hebben geen contract afgesloten met de volgend zorgverzekeraars:

  • Zorg & Zekerheid
  • Caresq, waaronder Aevitae en Eucare
  • Eno, waaronder Salland en ZorgDirect

Onze overwegingen
De afgelopen jaren zien wij de tarieven die door de zorgverzekeraars worden aangeboden niet meestijgen met de inflatie. Dit is een proces wat al ruim 10 jaar speelt. We zijn nu op een punt gekomen dat de geboden tarieven echt niet meer toereikend zijn. Gevolg hiervan is dat wij onze collega’s bijvoorbeeld niet alle uren die zij aan hun werk besteden, maar niet direct patiëntgebonden zijn, kunnen betalen. Een CAO is al sinds 2003 in de maak, maar is er nooit gekomen omdat de tarieven te laag zijn om aan de op zich redelijke eisen van de vakbond tegemoet te komen. 

Daarnaast moeten praktijken voor deze tarieven aan steeds meer eisen voldoen. Vaak gaat dit gepaard met hogere kosten. Elke zorgverzekeraar bedenkt hierbij eigen en andere eisen voor de beroepsgroep. Wij zijn het met een deel van de kwaliteitseisen zeker eens en voldoen hier ook aan. Echter zou het kwaliteitsbeleid volgens ons bij de beroepsgroep zelf moeten liggen en gecontroleerd worden door de beroepsvereniging. Daarin zouden wij graag meer vertrouwen willen krijgen van de zorgverzekeraars. 

Wat betekent dit voor u?
Wanneer u een zorgverzekering hebt bij één van bovenstaande verzekeraars, bent u bij ons zeker nog van harte welkom. U ontvangt dan alleen zelf de factuur van de behandelingen en moet deze declareren bij uw verzekeraar. U krijgt dan een deel van de kosten vergoed en niet de hele factuur. Ook niet als u wel voldoende aanvullend verzekerd bent. 
Als u graag van onze diensten gebruik wilt blijven maken kunt u ook overwegen om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. 

Het tarief van alle zorgverzekeraars ligt een stuk onder de kostprijs, maar er zijn wel een aantal verzekeraars die beter voor ons zijn dan anderen. Hierover vindt u meer informatie in onderstaande afbeeldingen. 

Hebt u nog vragen over dit onderwerp? Neem gerust via de mail, app of telefonisch contact met ons op.