“Nieuw specialisme bij Therapeutisch Centrum Lunteren”

Oktober 2021…

We staan er vaak niet bij stil, maar onze handen zijn de meest gebruikte lichaamsdelen. We gebruiken ze bij bijna al onze handelingen. Werken, communiceren, verzorgen, sporten en liefhebben! Het is daarom ontzettend belangrijk om je handen in goede conditie te houden en ervoor te zorgen dat ze goed functioneren zonder pijn of andere klachten.

Uw hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen er samen voor dat u uw hand op eindeloos veel manieren kunt bewegen: met veel kracht of met uiterste precisie. Wanneer u iets mankeert aan uw handen realiseert u zich pas hoe vaak u ze nodig heeft. 

Uw hand is echter ook kwetsbaar. Door een ongeluk, door overbelasting of door slijtage kunt u allerlei klachten krijgen. En dat kan u behoorlijk belemmeren bij uw dagelijkse bezigheden. Een goede behandeling door ervaren specialisten is dan belangrijk.

Sinds kort is er binnen het Therapeutisch Centrum Lunteren een handfysiotherapeut werkzaam. Barbara Roordink – Oschmann,  al 17(!) jaar werkzaam bij deze praktijk, heeft de opleiding gevolgd en met succes afgerond.

Handtherapie is een vorm van fysiotherapie die gericht is op alle functiestoornissen van de hand en pols. De handtherapeut houdt zich bezig met het behandelen van stoornissen aan de spieren, pezen, banden, gewrichten, botten en de huid zoals littekens naar aanleiding van een operatieve ingreep. Na een uitgebreid onderzoek wordt er samen met u een behandelplan op maat gemaakt.

Het revalidatieproces / behandelproces kan bestaan uit: wondverzorging, littekenbehandeling, oedeem bestrijding en oefentherapie. Ook worden uw vorderingen gemeten door onder andere vragenlijsten en verschillende metingen.

Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden die altijd precies afgestemd worden op uw klachten en beperkingen. Het streven hierbij is om weer zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren in het dagelijkse leven en werk en/ of hobby weer uit te kunnen oefenen zonder klachten. Ook voor het aanmeten van een brace of spalk kunt u bij Barbara terecht!

Pieter en Geke, de eigenaren van de praktijk, zijn erg blij en trots dat dit specialisme is toegevoegd aan de uitgebreide lijst van specialismen die er binnen de praktijk al voorhanden zijn. “Dit specialisme ontbrak nog in de regio en stond al een tijdje op ons verlanglijstje”.

Voor meer informatie over handtherapie of één van de andere specialismen kunt u kijken op de website www.fysiotcl.nl of contact opnemen via info@fysiotcl.nl of 0318-487004