Babette Wierda – van Haandel

Functie:
Kinderfysiotherapeut
BIG registratienummer: 09044791204

Over mij:
In 1995 heb ik mijn opleiding Fysiotherapie aan de hogeschool te Nijmegen voltooid. Tijdens mijn stage in het revalidatiecentrum “de Maartenskliniek” op de kinderrevalidatie in Nijmegen werd mijn interesse in de kinderfysiotherapie bevestigd en versterkt. Ik heb toen de modulaire opleiding kinderfysiotherapie in Breda gevolgd en werk sinds 2004 als geregistreerd kinderfysiotherapeute.

In 2004 ben ik bij het team van Therapeutisch centrum Lunteren komen werken. Hier heb ik kinderfysiotherapie verder uitgebreid tot een niet meer weg te denken specialisatie binnen de praktijk.

In het gezondheidscentrum hebben we een eigen oefenzaal met veel ruimte en spelmateriaal voor het behandelen van de kinderen.

Daarnaast behandel ik de kinderen tot 2 jaar aan huis. Op deze manier kan ik gericht advies geven aan ouders over de manier waarop ze – in hun eigen omgeving – hun kind kunnen verzorgen en stimuleren tot een goede motorische ontwikkeling.

Bij een hulpvraag vanuit school of de peuterspeelzaal, gerelateerd aan motorische schoolvaardigheden is het mogelijk dat ik op locatie het kind kom observeren en eventueel behandelen.

In de loop van de tijd heb ik verschillende cursussen gevolgd op het gebied van o.a. motorische schrijfproblemen, zuigelingenasymmetrie (voorkeurshouding), motorische testen, kinderen met DCD en fitheidsprogramma’s maken voor het fitte kind.

Aandachtsgebieden:
Zuigelingen (0-2 jaar), schrijfproblemen, grof en fijn motorische ontwikkelingsproblemen bij kinderen in de schoolleeftijd en kinderen met overgewicht en fitheidsproblemen.